Boek Citadelpark

doorMarc Cosyns

Boek Citadelpark

Ja, er zijn veel geschriften en onlinebeelden over deelaspecten van het Citadelpark. Ik heb er dankbaar gebruik van mogen maken. Ik was vaak ontroerd over de manier waarop ze passioneel en authentiek benaderd worden.

Neen, er bestaat geen boek over het Citadelpark, en zeker geen boek dat als titel draagt: Citadelpark. Een boek waarin bomen honderduit vertellen.

Aan de vooravond van een herwaardering van het Citadelpark in Gent laten de auteur, de fotograaf en de illustrator honderd bomen vertellen over de sfeer van toen ze geplant werden, hoe ze groeiden en de hemel trachtten te bereiken. De meeste bloeien nog, van sommige is alleen nog hun naamzuiltje te vinden… De burgemeester van Gent, de verantwoordelijke schepenen voor het park en enkele andere hoofdrolspelers voegde er een eigen verhaal aan toe.

Het Citadelpark is Gents, maar zeker niet alleen voor Gentenaars. Het is een metafoor voor hoe mensen omgaan met natuur en cultuur. Dit boek is een uitnodiging om het Citadelpark – maar ook jouw park in de buurt – te ontdekken, jezelf en anderen te bevragen, en eigen verhalen te vertellen en verbeelden.

Cover boek Citadelpark

Boek Citadelpark, door Marc Cosyns

Uitgeverij Snoeck, Gent 2022,
240p;
ISBN 9789461617217

 

 

Citadelpark achterkant boek

Verkocht ten voordele van vzw Ensemble

Te koop in het S.M.A.K. en in alle erkende boekhandels.

Over de auteur

Marc Cosyns author

Dokter, huisarts Auteur boek "Citadelpark"