Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nocturne SMAK oktober 2021

7 oktober 2021

Nocturne SMAK 2021-10-07

Iedere eerste donderdag van de maand organiseert S.M.A.K. een nocturne en blijven de deuren open tot 22:00. Ontdek onze lopende tentoonstellingen en bekijk de performance van Koen Broucke. Nadien haal je een fris ijsje of drankje bij Cremerie GUILLAUME.

Je bent van harte welkom op de performance Voyage autour/au bout du cabinet Broodthaers van Koen Broucke om 19:00. Met muziek van Dmitri Sjostakovitsj, George Ivanovich Gurdjieff/Thomas de Hartmann, Erik Satie, John Cage, Gabriel Fauré en Robert Schumann.

Aansluitend is er een boekpresentatie met een inleiding door Philippe Van Cauteren gevolgd door een gesprek tussen Koen Broucke en Pascal Verbeken.

Na de boekpresentatie ben je om 21:00 welkom op de jazzsessies van Citadelic Jazz, waar Vitja Pauwels solo optreedt. Vitja Pauwels begon gitaar te spelen op zesjarige leeftijd. Nadat hij zijn hart verloor in de klassieke muziek kreeg hij gaandeweg meer interesse voor jazz, pop, rock, folk, noise en elektronische muziek. Na het beëindigen van zijn studies voor Ingenieur Architect in 2012 studeert hij jazz muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Zijn laatste jaar studeerde hij in Trondheim (Noorwegen) bij Stian Westerhus, waar hij ondermeer werkte aan de integratie van live electronics in zijn spel.

Met de tradities in het achterhoofd gaat hij op zoek naar kruisbestuivingen tussen stijlen. Hij wordt aangetrokken door contrasten, intuïtief componeren en onconventionele expressievormen. In 2019 bracht hij een solo live-album uit getiteld ‘Day at Half Speed’ (RAT + Off Records). Hij onderzoekt de symbiose van gitaarmuziek met elektronische complementen of contrasten.

Hij staat bekend als frontman van Bombataz en is actief in bands als Cram Ration (Teun Verbruggen), Naima Joris, Sound People (Nic Thys), Leap/detach, Warm Bad (Hendrik Lasure), Duo Övinge/Pauwels etc…

Gegevens

Datum:
7 oktober 2021
Evenement Categorie:
https://smak.be/nl/agenda/nocturne2021

Organisator

S.M.A.K.

Locatie

S.M.A.K.